Art to Stay Home

Art to Stay Home este primul proiect al Asociației Art to Go. A fost o idee care ne-a venit la începutul pandemiei, când am fost puși în situația (noi ca artiști) de a ne adapta activitatea mediului online.

Acest proiect constă din realizarea de acasă a diferitor filmulețe muzicale de către noi și de către prietenii noștri și postarea lor pe pagina de Facebook și pe canalul de YouTube al asociației. Principalul scop al proiectului este păstrarea conexiunii dintre public și artiști prin intermediul internetului, în contextul imposibilității interacțiunii normale, care are loc la concerte sau spectacole. În afară de aceasta, fiecare artist a făcut ceva diferit în această perioadă, fapt care poate să inspire sau pur și simplu să binedispună publicul sau alți artiști, iar noi prin proiectul Art to Stay Home dorim să facem cât mai vizibilă această activitate a lor, fie ea chiar și atipică, dar cu atât mai interesantă.

Deși susținem contactul față în față a artiștilor cu publicul, proiectul Art to Stay Home a rămas deschis și noi vom încerca în continuare să întreținem publicul online cu momente artistice diferite care să creeze interes și dorință de a veni fizic la concerte atunci când va fi posibil.

 

Muzică clasică pentru că...

Muzică clasică pentru că… este un program inițiat de Asociația Art to Go și are ca scop promovarea muzicii clasice prin prezentarea ei în mod diferit în funcție de publicul țintă. Prin acest titlu căutăm împreună niște argumente: de ce să ne placă muzica clasică, de ce să-i acordăm atenție? Răspunsurile vor consta din mai multe proiecte care se vor desfășura în diferite localități și locații din județul Sibiu și din Bălți, Republica Moldova. 

“Muzica clasică surprinde” – momente muzicale scurte, realizate în locuri în care te-ai aștepta mai puțin, unde omul care stă la coadă la poștă, de exemplu, își transformă condiția de moment și devine public de muzică clasică.

“Muzica clasică educă” – concerte educative în școli din mediul rural și urban.

 “Muzica clasică este cool” – concerte sau recitaluri dedicate tinerilor prin care demonstrăm că muzica clasică poate fi cool, datorită aspectului ei inovator și liber. Plugged-in Bach sunt o serie de reprezentații prin care violonistul Mihai Andrițcu interpretează Sonatele și Partitele de J.S.Bach la vioară amplificată, mai precis o vioară electrică, folosind un procesor de efecte ce sugerează schimbările registrelor la orgă, instrument la care a cântat Bach și pentru care a compus foarte multe lucrări. 

 “Muzica clasică încântă” – concerte și spectacole cu un program predominat de stilul romantic îndrăgit de publicul larg, ce poate îmbina muzica clasică cu alte genuri muzicale.

Apreciem foarte mult dacă doriți să ne fiți alături în realizarea acestui program! Aflați aici cum ne puteți încuraja.

Dimineața culturală

Dimineața culturală este un proiect desfășurat online, pe pagina de Facebook a asociației. Prin acest proiect îndemnăm oamenii să asculte în fiecare dimineață, înainte de serviciu sau în pauza de cafea când intra pe internet, un moment de muzică bună, să privească un tablou (virtual), să vizioneze un fragment dintr-un spectacol sau să citească o poezie. 

Vă vom pregăti câte un fragment de 3-4 minute dintr-o lucrare muzicală mai amplă, pentru care ar fi nevoie de mai mult timp ca să fie ascultată în întregime; o poză cu câte un tablou; o poezie sau pur și simplu un moment artistic oarecare.

Ne propunem prin aceasta să savurăm în fiecare zi din rodul celor patru ramuri mari ale artei: muzica, arta vizuală, arta dramatică și literatura.